Täällä rillataan: MM-kisaturistin tärkeimmät tapahtumapaikat Pietarissa

Kokosimme yhdelle kartalle kaikki suomalaisen MM-kisaturistin tärkeimmät paikat Pietarissa.

1142

Kokosimme yhdelle kartalle kaikki suomalaisen MM-kisaturistin tärkeimmät paikat Pietarissa.

sk-jubileinyi-round

1. Jubileinyij-areena (Yubileinyi)

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen 2016 B-lohkon alkusarjan ottelut ja karsintapelit pelataan Pietarin vanhahkolla mutta legendaarisella Jubileinyij-areenalla. Areena sijaitsee Petrovskin saarella, reilun kahden kilometrin päässä Pietarin valtakatu Nevski prospektista. Lähin metroasema on aivan hallin kupeessa.

Halli on vihitty käyttöön vuonna 1968 ja siinä on reilut 7 000 katsomopaikkaa. Halliin tehtiin MM-kisoja varten remontti.

Tutustu tarkemmin

Tiedot

Osoite: Prospekt Dobroljubova, 18
Lähin metroasema: Sportivnaja
Kotisivut: Yubi.ru

mmkisat2016-maskotti-bussi

2. MM-kisojen fanialue

MM-kisojen fanialue sijaitsee Talliaukiolla, reilun puolen tunnin kävelymatkan päässä Jubileinyij-areenalta. Fanialuelle mahtuu kerrallaan useita tuhansia lätkäfaneja katsomaan kiekkopelejä Venäjän tiettävästi suurimmalta jättiskreeniltä. Muina aikoina siellä on tarjolla erilaista ohjelmaa, esimerkiksi konsertteja ja liikunnallisia kilpailuja. Alueelle perustetaan myös pieni jääkiekkomuseo.

Pääkatu Nevski Prospektilta Talliaukiolle on vain noin 600 metrin kävelymatka. Toinen, hieman pienempi fanialue, perustetaan Jubileinyij-areenan lähistölle.

Tutustu tarkemmin

Tiedot

Osoite: Konjushennaja ploshad, 1
Lähin metroasema: Nevskij prospekt, Admiralteiskaja

leijonaluola-mmkisat-2016

3. Leijonaluola

Suomalaisille jääkiekkofaneille perustetaan Pietariin oma, Leijonaluola niminen tukikohta. Leijonaluola tehdään paikallisesta baarista nimeltä Local Bar&Pub. Se sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä kisapaikalta Jubileinyi areenalta ja noin 300 metrin päässä Leijonalaivasta.

Baarissa järjestetään ohjelmaa erityisesti ottelupäivinä, jolloin pre-gamet starttaavat kolme tuntia ennen ottelua. Kaikkien Suomen otteluiden jälkeen Leijonaluolassa järjestetään jälkipelit. Leijonaluolassa on myös screenejä, joista voi seurata kaikkia MM-kisojen otteluita.

Leijonaluolassa tullaan näkemään myös vieraita kuten Maikkarin persoonat Tomi Tuominen ja Juhani “Tami” Tamminen.

Tiedot

Osoite: Malyi prospekt V.O., 11/57
Aukioloajat: Aamusta iltaan ja illasta aamuun
Lähin metroasema: Vasileostrovskaja

mmkisat-cafe-jam

4. Cafe Jam

Pietarin puolivirallinen tai jopa virallinen Suomi-baari on suomalaisomisteinen Cafe Jam. Myös Cafe Jamiin perustetaan kisakatsomo, jossa MM-kisojen kaikki Suomen pelit esitetään isolta screeniltä.

Tiedot

Osoite: Ulitsa Ryleeva, 12
Aukioloajat: 12:00 – 23:00
Lähin metroasema: Tshernyshevskaja
Kotisivut: cafejam.spb.ru
Facebook-sivut: facebook.com/cafejamspb
Lähin metroasema: Tshernyshevsjaka

helsinki-bar-round

5. HelsinkiBar

HelsinkiBar on Pietarin toinen Suomi-aiheinen ravintola. Sen omistajat ovat paikallisia, mutta ravintolan teema pyörii Suomen ja erityisesti kaurismäkeläisen kursailemattomuuden ympärillä. HelsinkiBar sijaitsee lähellä Jubileinyij-areena – käytännössä toisella puolella Neva-jokea.

Tiedot

Osoite: Kadetskaja linija, 31
Lähin metroasema: Vasileostrovskaja, Sportivnaja
VKontakte: vk.com/helsinkibar
Facebook: facebook.com/helsinkibar
Tripadvisor: Helsinki Bar

suomi-talo-round

6. Suomi-talo – Lätkää ja Läppää

Suomi-talo on Suomen näyteikkuna Pietarissa. Talo on valmistunut vuonna 1847 ja se sijaitsee alueella, jolla on pitkät suomalaiset perinteet. Nykyään Suomi-talon vuokralaisina ovat mm. Pietarin suomalainen koulu, Suomen Pietarin instituutti, Suomalais-Venäläinen kauppakamari, Finpro, Finvera, Helsingin, Tampereen ja Kotkan edustustot, Turku-keskus ja joukko muita suomalaisten yritysten ja organisaatioiden edustustoja.

MM-kisojen aikana Suomi–talolla järjestetään välipäivätapahtuma maanantaina 16. toukokuuta. Tapahtumassa on mukana jääkiekkoasiantuntijoita keskustelemassa Suomen mahdollisuuksista turnauksessa. Huumoripuolesta vastaa stand-up koomikko Matti Patronen ja paikalle on hankittu myös suomalaista musiikkia veivaava DJ. Lätkää ja Läppää -tilaisuudessa huutokaupataan myös maajoukkuepaita. Tapahtuman tuotto käytetään Pietarin suomalaisen koulun ja päiväkodin toiminnan hyväksi.

Tiedot

Osoite: Bolshaja Konjushennaja, 8
Lähin metroasema: Nevskij Prospekt, Admiralteiskaja
Kotisivut: suomi-talo.fi

leijonalaiva-2

7. Leijonalaiva

Osa suomalaisista kisaturisteista majoittu Pietarissa omaa laivaan. Leijonalaiva saapuu Pietariin heti kisojen alussa 5. toukokuuta ja se on suunniteltu suomalaisten kiekkofanien kisakyläksi. Laiva on ankkurissa Jubileinyij-areenan lähistöllä, vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä hallilta. Laivassa on kaksi ravintolaa ja kolme baaria, sekä kisastudio. Lähistöllä toimii myös Leijonaluola.

Tiedot

Osoite: Naberezhnaja Makarova, 30
Lähin metroasema: Sportivnaja

8. Suomen pääkonsulaatti

Suomen Pietarin pääkonsulaatti ei ole MM-kisojen tapahtumapaikka, mutta sen sijainti on hyvä tietää, mikäli esimerkiksi sattuu hukkaamaan passinsa tai kohtaa muita ongelmia matkallaan. Tutustu tällä sivulla pääkonsulaatin kokoamiin vinkkeihin ja neuvoihin kisareissulle ja poimi samalla konsulaatin yhteystiedot talteen.

Tiedot

Osoite: Preobrazhenskaya ploshad, 4
Lähin metroasema: Tshernyshevskaja
Kotisivut: finland.org.ru

9. SKA-fanikauppa

Pietarin SKA:n fanikauppojen lippulaivamyymälä löytyy Pietarin ydinkeskustasta Nevski Prospektin varrelta. Kaksikerroksisessa kaupassa on valtava valikoima mitä erilaisinta SKA ja KHL -fanikrääsää. Fanikauppa on avoinna päivittäin kello 11:00 – 21:00.

Tiedot

Osoite: Nevskij prospekt, 23
Lähin metroasema: nevskij prospekt, Admiralteiskaja
Kotisivut: shop.ska.ru

10. Suomen asema

VR:n Allegrojunat saapuvat ja lähtevät Suomen rautatieasemalta, joten myös täällä voi törmätä päivittäin leijonalaumoihin. Suomen asemalle pääsee kätevästi metrolla, sillä metroasema Ploshad Lenina sijaitsee käytännössä rautatieaseman alapuolella. Kyseinen metroasema oli Pietarin syvin, ennen kuin metroasema Admiralteiskaja avautui vuonna

Tiedot

Osoite: Finljandskij vokzal
Lähin metroasema: Ploshad Lenina

11. Matkustajasatama

St. Peter-Linen laivat saapuvat Pietarin vanhaan matkustajasatamaan. Täältä pääsee keskustaan parhaiten taksilla tai laivayhtiön järjestämällä bussikuljetuksella.

Tiedot

Osoite: Ploshad morskoij slavy
Lähin metroasema: Kaikki ovat kaukana

12. Rubinsteinin ravintolakatu

Pietarin keskustan ytimessä sijaitsevasta Rubinshteihin kadusta on viime vuosien aikana kehkeytynyt kaupungin merkittävin ravintolakeskittymä. Nevski Prospektin ja Zagorodnyij katujen väliin sijoittuvalla 700 metrin osuudella toimii tätä liki 40 ravintolaa, kahvilaa ja baaria. Valikoimaa on jokaiseen makuun ja kaikille lompakoille.

Tiedot

Osoite: Ulitsa Rubinshteina
Lähin metroasema: Majakovskaja, Dostojevskaja

13. Zhukovskin ravintolakatu

Rubinsteinin kadun rinnalle Pietarin vilkkaimmaksi ravintolakaduksi on kasvamassa Zhukovskin katu, jonne on parin viimeksi kuluneen vuoden aikana avattu peräti 15 uutta ravintolaa.

Tiedot

Osoite: Ulitsa Zhukovskovo
Lähin metroasema: Majakovskaja, Ploshad Vosstania

14. Gorohovajan ravintolakatu

Kolmas keskustan ravintolakeskittymä löytyy Gorohovajan kadulta, joka tarjoaa masun täytettä niin nälkäisille kuin janoisillekin. Gorohovajalla kannattaa kokeilla esimerkiksi suosittua ZooM Cafea tai mainiota ja tulista korealaisravintola Koreanaa.

Tiedot

Osoite: Gorohovaja ulitsa
Lähin metroasema: Admiralteiskaja, Sennaja ploshad

Aiheet