Tältä (voisi) näyttää Pietarin uusi metrokartta

Tässä vaiheessa ei vielä ole tiedossa, tuleeko studion suunnitelma Pietarin metron viralliseen käyttöön.

1063

Moskovalainen designstudio Art Lebedev on julkaissut lopullisen version Pietarin metron uudesta kartasta. Kartta eroaa edeltäjästään mm. sillä, että siihen on merkitty kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

spb-metro-map
Klikka kuvaa, niin se avautuu suurempana.

”Pietarissa on viisi miljoonaa asukasta ja kaupungissa vierailee vuosittain kuusi miljoona turistia. Uuden metrokartan suunnittelun lähtökohtana oli selkeys ja se, että sen avulla olisi mahdollisimman helppo suunnistaa kaupungissa”, studion tiedotteessa kerrotaan.

Uudessa kartassa on aiempaa tarkemmin huomioitu Pietarin kaupungin topografia ja sen tärkeimmät nähtävyydet ja puistot. Karttaan on esimerkiksi merkitty myös suurimmat joet ja kanaalit. Vasilinsaari, Petrogradskin kaupunginosa ja historiallinen keskusta on merkitty karttaan korostusvärillä.

spb-metro-map-water

Pietarin metrossa on useita vaihtoasemia ja monissa tapauksissa vaihtoasemilla on eri nimet. Uudessa kartassa vaihtoasemien nimet on pyritty osoittamaan mahdollisimman selkeästi. Selkeyden vuoksi venäjän- ja englanninkieliset asemien nimet on merkitty eri väreillä.

spb-metro-map-nevsky

Kartasta on olemassa eri versioita riippuen siitä, minkälaisilla päätelaitteilla niitä luetaan. Pienikokoisissa näytöissä kartasta näkyvät vain tärkeimmät tiedot ja yksityiskohtaisemmat tiedot tulevat näkyville karttaa suurennettaessa.

spb-metro-map-iphone-01

spb-metro-map-iphone-04

Designstudio Art Lebedev on suunnitellut Pietarin uuden metrokartan omasta aloitteestaan, eikä ole saanut työlleen tilausta Pietarin metrolaitokselta. Tässä vaiheessa ei vielä ole tiedossa, tuleeko studion suunnitelma Pietarin metron viralliseen käyttöön.

Aiheet