631

Ensimmäinen alkusarjan ottelu käynnistyy toukokuun 6. päivänä kello 16:15.

Venäjällä pelattavien vuoden 2016 jääkiekon MM-kisojen alkuun on jäljellä tasan sata päivää. Ensimmäinen Pietarissa pelattava alkusarjan ottelu käynnistyy 6. päivänä toukokuuta kello 16:15. Vastakkain asettuvat tuolloin Yhdysvallat ja Kanada. Myös Suomi pelaa samana päivänä ensimmäisen ottelunsa, kun vastaan luistelee Valko-Venäjä.

Suomi pelaa MM-kisojen alkulohkon ottelunsa Pietarissa yhdessä Kanadan, Yhdysvaltojen, Slovakian, Valko-Venäjän, Ranskan, Saksan ja Unkarin kanssa. Pietarissa alkulohkon pelit otellaan 6.-17. toukokuuta 2016.

Kuudennet MM-kisat Venäjällä

IIHF päätti kisojen pitopaikan keväällä 2011. Kyseessä ovat kuudennet itänaapurin luotsaamat MM-kisakarkelot. Taloustaantumassa kärvistelevä Venäjä on joutunut leikkaamaan alkuperäistä kisabudjettia, mutta on luvannut järjestää siitä huolimatta näyttävät kisat.

Pietarin alkulohkon pelit otellaan Jubileinyij-areenalla, jossa pelattiin myös vuonna 2000 Pietarissa järjestettyjen MM-kisojen pelejä. Areena sijaitsee Petrovskin saarella, reilun kahden kilometrin päässä Pietarin valtakatu Nevski prospektista. Jubileinyijn valinta maailmankisojen alkulohkon otteluiden näyttämöksi uudemman ja lähes tuplasti suuremman Jääplatsin sijasta herätti runsaasti kysymyksiä ja kritiikkiä.

Pietarin kaupunki perusteli valintaansa sillä, että lähellä kaupungin ydinkeskustaa sijaitseva halli on logistiikan kannalta Jääpalatsia parempi ja sijaitsee useiden nähtävyyksien ja majoituspaikkojen läheisyydessä.

MM-kisojen lippupaketit tulivat myyntiin marraskuussa. Yksittäisiin otteluihin lippuja aletaan myydä vasta huhtikuussa. Lippuja voi ostaa verkkokaupasta tai lipunmyyntipisteissä Pietarissa. Lisätietoja lippujen ja lippupakettien ostamisesta täällä.

Pietari.infon jääkiekon MM-kisasivut löytyvät osoitteesta pietari.info/mm2016.

Lisätietoa:

Aiheet