The Guardian: Venäjällä on käynnissä olutvallankumous

Uusi pienolutbuumi muokkaa myös ihmisten juomatottumuksia.

673

Brittiläinen The Guardian lehti kertoo sunnuntaina julkaistussa artikkelissaan craft oluiden suosion nopeasta noususta Venäjällä. Craft oluiden suosiota ovat kasvattaneet pienpanimoiden yleistyminen ja oluiden tarjonnan räjähdysmäinen kasvu.

Lehden mukaan Venäjä voi olutvallankumouksen myötä menettää historiallisen maineensa vodkaa juovana maana. Uusi pienolutbuumi muokkaa myös ihmisten juomatottumuksia: Tärkeimmäksi tekijäksi on nyt nousemassa juoman maku, eikä sen päihdyttävä vaikutus.

Esimerkiksi Moskovassa on kuluneiden puolentoista vuoden aikana avattu reilusti yli kaksikymmentä uutta pienpanimopubia ja trendi on ollut samanlainen myös Pietarissa sekä muissakin Venäjän kaupungeissa.

Pienpanimopubien perustamisen suosiota selittää sen helppous ja edullisuus: Pelkästään olutta myyvät pubit eivät tarvitse alkoholinmyyntilupia eivätkä kalliita investointeja keittiöön, henkilökuntaan tai näyttävään sisustukseen. Pienpanimopubien oluet ovat usein myös verrattain edullisia: Paikallisesti tuotettuja oluita myydään keskimäärin 200 – 300 ruplalla (2,5 – 3,75 euroa) per tuoppi.

Pietarissa paikalliseen pienpanimotuotantoon voi tutustua esimerkiksi Redrum-baarissa Nekrasovan-kadulla. Redrum myy muun muassa pietarilaisen AFBrew –pienpanimon tuotteita.

Aiheet