Uudistettu Uusi Hollanti ihastuttaa valoilla ja tilalla

Kaupunkilaisten olohuone avattiin entistä ehompana.

1229

Pietarin historiaan keskeisesti kuuluva Uusi Hollanti on keskustassa, Amiraliteetin kaupunginosassa sijaitseva keinotekoinen saari, jonka historia alkoi 1730-luvulta laivaston telakan puutavaravarastona. Jo aiempina vuosina kaupunkilaisten olohuoneena toiminut saari oli pitkään remontissa, mutta on nyt auki vierailijoille entistä ehompana.

Vaikka ulkoaktiviteetteihin ja rentoutumiseen tarkoitettu alue on parhaimmillaan kesäkautena, kanavien keskellä sijaitseva kauniisti valaistu saari on hyvä kohde kävelyretkelle myös pimenevässä syyskuun illassa.

Saarella on varattu paljon tilaa vapaaseen rentoutumiseen suurella nurmikentällä, ja alueella ihastuttaakin tunne tietynlaisesta epäkaupallisuudesta ja vapaasta tilasta. Heti sisääntulon läheisyydessä on ilmainen pieni taidepaviljonki, jossa voi vielä muutaman päivän nähdä moskovalaisen Garage-taidemuseon kanssa yhteistyössä järjestetyn taidenäyttelyn.

Suurilla nurmialueilla voi rentoutua ystävien kanssa säkkituolien päällä löhöillen. Lapsia varten on oma vetonaulansa: mielenkiintoinen fregatin rungon muotoinen leikkialue ja kaikenikäisiä vieraita ilahduttanevat saaren siistit ilmaisvessat. Aktiviteettia haluaville on tarjolla muun muassa kaksi petankkikenttää, jotka tuovat saarelle selkeän ranskalaisvaikutelman. Infosta voi vuokrata esimerkiksi frisbeen, shakkilaudan, pentakki-pelin tai sulkapallosetin.

uusihollanti-05uusihollanti-04Jos nälkä tai jano yllättävät, alueella on kaksi pientä ravintolakioskia, Ferma Burger ja Wolkonsky-Petersburg, jotka tarjoavat huokeaan hintaan voileipiä, ranskalaisia, burgereita sekä olutta ja siideriä. Ravintoloitsijoina Ferma Burgerissa toimivat kansainvälisesti mainetta mustilla hampurilaisilla niittäneet Fedor Tardatyan and Maksim Livsi. Leipomo Wolkonsky-Petersburg on tunnettu lisäaineettomista ja tuoreista leipomuksistaan.

uusihollanti-06Saaren visitoijien kannattaa kuitenkin muistaa muutama seikka: alle 14-vuotiaden kanssa on oltava mukana aikuinen, lemmikkielämiä saarelle ei saa tuoda, kuten ei myöskään lasipulloja eikä alkoholia. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy, mutta saaren maksimimäärä on 2500 ihmistä, mikä saattaa lämpimimpinä päivinä muodostaa jonoja alueelle.

Saari on auki maanantaista torstaihin 11.00-22.00, perjantaista sunnuntaihin 11.00-23.00, ja sisääntulo suljetaan 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Lähimmät metroasemat ovat Admiralteyskaja (1,9 km), Sennaja ploshad (2,4 km) ja Nevsky Prospekt (2,7 km). Saaren vieressä sijaitsee Ploshad Truda -aukio, johon tulevat useat bussit, marsut sekä johdinautot.

Tiedot

Osoite: Novaja Gollandia
Lähin metroasema: Admiralteiskaja
Aukioloajat: ma-to 11.00-22.00, pe-su 11.00-23.00
Kotisivut: newhollandsp.ru

uusihollanti-01 uusihollanti-08

Paikka kartalla

Teksti ja kuvat: Hanna Dobrowolski

Aiheet