Uusia lentoyhteyksiä Pietarista ulkomaille

Uusia yhteyksiä on tarjolla muun muassa Keski-Aasiaan, Kreikkaan, Kiinaan ja Eurooppaan.

1255
Pulkovo

Venäjän ilmailuviranomaiset ovat myöntäneet uusia reittilentolupia Pietarista ulkomaille lentäville venäläisille ja ulkomaalaisille lentoyhtiöille. Asiasta uutisoi tiistaina talouslehti Delovoy Peterburg. Uusia yhteyksiä on tarjolla muun muassa Keski-Aasiaan, Kreikkaan, Kiinaan ja Eurooppaan.

Ural Airlines -lentoyhtiö voi aloittaa reittilennot Azerbaidzhaniin, Kazakstaniin, Tadzhikistaniin, Uzbekistaniin ja Kreikkaan. Lentoyhtiöt VIM-Avia ja Ikar saivat puolestaan luvan aloittaa lennot Haikoun ja Nánchāngin kaupunkeihin Kiinassa. Rusline voi lentää Göteborgiin ja Dresdeniin ja Nord-Avia Prahaan.

Venäläinen halpalentoyhtiö Popeda voi aloittaa lennot Georgian aurinkolomakohteeseen Batumiin. Venäjän suurimpiin lentoyhtiöihin lukeutuva S7 sai luvan lentää Pietarista Berliiniin, Dusseldorfiin, Saltzburgiin, Innsbruckiin ja Zurichiin.

Reittilentolupien myöntäminen ei vielä automaattisesti tarkoita sitä, että yhtiöt alkavat toteuttaa reittejä. Tähän mennessä jo vahvistettuja uusia lentoyhteyksiä tulevat olemaan ainakin kreikkalaisen Ellinairin suorat lennot Kaválaan ja AlItalian lennot Cataniaan.

Lentoalan ammattilaiset uskovat, että erityisesti Euroopan lentoyhteydet tulevat olemaan suosittuja, sillä viimeisten parin vuoden ajan suurimmat kansainväliset ja venäläiset lentoyhtiöt ovat vähentäneet lentojaan Pietarista. Viime aikoina suunta on kuitenkin kääntynyt, sillä esimerkiksi Finnair tiedotti lisäävänsä lentojaan Pietariin ja Moskovaan.

Ulkomaanlentojen kysyntää on lisännyt ruplan kurssin vahvistuminen. Kysyntä on näkynyt myös Pulkovon lentoaseman kasvaneessa liikenteessä, sillä tammikuussa lentoaseman matkustajamäärä kasvoi lähes kolmanneksella viime vuoteen verrattuna.

Suosituimpia ulkomaankohteita Pietarista ovat Minsk, Praha, Tbilisi, Bangkok, Chisnau, Jerevan, Pariisi ja Rooma. Esimerkiksi Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin pääsee edullisimmillaan 250 eurolla ja Armenian Jerevaniin 170 eurolla.

Aiheet