Uuteen Hollantiin pääsee taas ensi kesänä

Saarella tulee toimimaan kulttuuripainotteinen virkistysalue.

607
Uusi Hollanti, kuva 4

Pitkään suljettuna ollut Uuden Hollannin alue Pietarin keskustan tuntumassa avataan osittain yleisölle taas ensi kesänä. Alue on ollut pitkään restauroinnin kohteena ja osa siitä oli väliaikaisesti avoinna vuosina 2011 – 2013.

Vielä viime keväänä kohteen arvioitiin avautuvan vasta vuonna 2017, mutta nyt suunnitelmia on aikaistettu. Ensi kesänä osassa saarta tulee toimimaan kulttuuripainotteinen virkistysalue, verkkolehti Karpovka uutisoi.

Uniikin alueen kunnostussuunnitelmat käynnistyivät jo vuonna 2004 sen jälkeen kun Venäjän Itämerenlaivasto luopui kohteesta ja se siirtyi Pietarin kaupungille. Siitä lähtien vuosien varrella on harkittu erilaisia suunnitelmia saaren kunnostamisesta ja sen julkisesta käytöstä. Viime vuosina saaren historiallisia, pahasti rapistumaan päässeitä rakennuksia on kunnostettu.

Viimeisimpien suunnitelmin mukaan saarelle rakennetaan taidetiloja, elokuvateatteri, lasten ja nuorten keskuksia, toimistoja, kauppa, kahvila sekä huoneistohotelli. Ensi kesänä alueesta otetaan käyttöön vain osa ja kohteen pitäisi olla suunnitelmien mukaan kokonaisuudessaan valmis vuonna 2025.

Alueen kehityssuunnittelusta vastaa hollantilainen suunnittelutoimisto West-8.

Tutustu Uuteen Hollantiin täällä.

Aiheet