Uutuusfestivaali tarjoaa yhdeksän tuntia ilmaiskonsertteja

Pietarin matkailun kesäsesonki päätetään musiikillisissa tunnelmissa.

919

Musiikin ystävät pääsevät nauttimaan niin klassisen taidemusiikin kuin kevyemmän elokuvamusiikin helmistä Pietarin historiallisilla aukioilla lauantaina 17. syyskuuta, kun kaupungin turistikauden päättää maksuttomien ulkoilmakonserttien sarja.

Pietarin matkailukomitean tarjoama Musiikkia Nevalla -festivaali (Music on The Neva) järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tapahtuma juhlistaa Pietarin merkitystä musiikkielämän keskiössä ja antaa sekä kaupunkilaisille että kaupungin vieraille mahdollisuuden nauttia Pietarin rikkaasta kulttuuriperinnöstä.

Keskipäivästä iltamyöhään kestävissä konserteissa tarjoillaan laaja kattaus musiikkia kansainvälisesti arvostettujen muusikoiden esittäminä. Musiikin ystäville on luvassa muun muassa venäläisiä romansseja, oopperamusiikkia ja kansanmusiikkia.

Festivaali huipentuu klo 20.00 Pörssiaukiolla järjestettävään gaalakonserttiin ja festivaalin päättävään ilotulitukseen.

Tapahtumasta kaavaillaan vuosittaista ja sen on tarkoitus toimia eräänlaisena Pietarin matkailusesongin kesäkauden päätöstapahtumana.

Ohjelma

Festivaali käynnistyy klo 12.00 ydinkeskustassa Ostrovskin aukiolla suosituilla ooppera- ja operettiaarioilla. Musisointi jatkuu täällä klo 18 saakka.

Venäläisten elokuvien ystävien kannattaa puolestaan suunnata niinikään keskustassa sijaitsevalla Talliaukiolle, jossa klo 13-19 välisenä aikana kaikuvat elokuvamusiikin sävelmät.

Iisakinaukiolla klo 14 alkavassa konsertissa on mahdollista kuulla hengellistä musiikkia, venäläistä kansanmusiikkia sekä romansseja. Iisakin kirkon portailla esiintyvät aristit soittavat taidemusiikin helmiä ja luvassa on myös mielenkiintoisia esityksiä säveltäjistä, sekä runonlausuntaa.

Festivaali huipentuu klo 20.00 Pörssiaukiolla järjestettävään gaalakonserttiin ja ilotulitukseen, joka päättää jokavuotiseksi perinteeksi aiotun tapahtuman.

Aiheet