Venäläismatkailussa lievää piristymistä alkuvuodesta

Voimakkaimmin rajanylitysliikenne on kasvanut Nuijamaan rajanylityspaikalla.

1106

Rajanylitysliikenteessä on alkuvuonna näkynyt lieviä piristymisen merkkejä Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla, Rajavartiolaitos kertoo tiedotteessaan. Rajanylityspaikkojen kautta tehtiin kuluvan vuoden kolmen ensimmäisen viikon aikana yhteensä 443 673 rajanylitystä, mikä on noin 16 prosenttia enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajanjaksona.

Vuonna 2016 rajanylitysliikenne laski voimakkaasti heti vuodenvaihteen vilkkaimpien vuorokausien jälkeen. Kuluneen alkuvuoden osalta yhtä selkeää laskua ei ole toistaiseksi tapahtunut, vaan rajanylitysliikennetilastot osoittavat edelleen noin 14 prosentin kasvua liikenteessä.

Voimakkaimmin rajanylitysliikenne on kasvanut alkuvuonna Nuijamaan rajanylityspaikalla, jossa merkittävin syy liikenteen kasvuun on venäläisten ostosmatkailun piristymisessä. Merkkejä rajanylitysliikenteen piristymisestä on nähtävissä myös Vainikkalan rajanylityspaikan henkilöliikenteessä, jossa rajanylitysliikenne on ollut alkuvuonna lähes neljänneksen kasvussa viime vuoteen verrattuna.

Rajavartioston arvion mukaan rajanylitysliikenteen piristymisen taustalla on erityisesti ruplan kurssin vahvistuminen, mikä on näkynyt alkuvuonna venäläisten ostosmatkailijoiden lisääntymisenä.

Samaan aikaan suomalaisten rajanylittäjien määrä on laskenut viime elokuussa Suomessa voimaantulleen uuden tupakkalain myötä. Venäjällä korotettiin vuoden 2017 alussa polttoaineen valmisteveroa ja myös tupakkatuotteiden verotusta.

Aiheet