Vodka- ja kaviaarituliaisista voi pian saada Tax-free-palautukset Venäjällä

Matkailija voi tulevaisuudessa saada veronpalautuksen elintarvike- tai alkoholijuomaostoistaan.

1143

Venäjän kauppa- ja teollisuusministeriö esittää, että Venäjällä käyttöön otettava matkailijoiden tax-free veronpalautusjärjestelmä ulotettaisiin myös elintarvikkeisiin.

Mikäli Venäjän hallitus hyväksyy ministeriön ehdotuksen, Venäjällä vieraileva ulkomaalainen matkailija voi tulevaisuudessa saada ylimääräisen veronpalautuksen yli 140 euron arvioisista elintarvike- tai alkoholijuomaostoistaan. Matkailija voi siis teoriassa saada ostoksistaan takaisin arvonlisäveroa vastaavan osuuden, joka operaattorin välityspalkkion jälkeen on käytännössä noin 7 – 20 prosenttia ostosummasta, Suomalais-Venäläinen kauppakamari uutisoi.

Nykyisen suunnitelman mukaan tax-free-palautuksia maksettaisiin ainoastaan tavaraostoista. Kauppa- ja teollisuusministeriö perustelee ehdotustaan veronpalautusten laajentamisesta elintarvikkeisiin sillä, että ulkomaalaiset turistit ostavat Venäjältä ahkerasti tuliaisiksi muun muassa kaviaaria, rapusäilykkeitä, suklaata ja vodkaa.

Tax-free veronpalautusjärjestelmää kokeillaan ensi vuonna Moskovassa, Pietarissa ja Sotshissa. Vuodesta 2018 lähtien järjestelmä on käytössä koko maassa.

Aiheet