YIT rakentaa kolmea kohdetta Pietarissa: ”Venäläiset kaipaavat saunaa”

Pietarilainen asiakas haluaa yllättävän usein, että asunnossa on suomalaistyyppinen sauna.

1094

Valtava puistometsä ympäröi YIT:n Novo Orlovski -asuinkohdetta Pohjois-Pietarissa. Suuri on YIT:n rakenteilla oleva asuinaluekin. Sinne on tarkoitus rakentaa jopa seitsemän tuhatta asuntoa. Lisäksi alueelle tulee päiväkoteja, kouluja, supermarket, kauppoja, kahviloita ja urheiluhalli. YIT parantaa myös alueen liikenneyhteyksiä rakentamalla sinne uusia teitä.

Pietarilaiset ovat perinteisesti hakeutuneet asumaan kaupungin vihreisiin pohjoisosiin. Tällä hetkellä suosiossa on juuri Primorskin alue, jonne YIT:n Novo Orlovski rakennetaan.

— Novo Orlovskin asuntojen suuri kysyntä todistaa jälleen, että ihmiset arvostavat mahdollisuutta asua puhtaassa ympäristössä lähellä luontoa hyvien kulkuyhteyksien varrella, toteaa YIT Pietarin myynti- ja markkinointijohtaja Maksim Sobolev.

Pietarilaiset suosivat lisäpalveluja

Pietarilaisia on pidetty asumisen edelläkävijöinä Venäjällä. Kiireisen metropolin asukkaat suosivat mahdollisimman sujuvaa arkea ja helppoa asumista. YIT on panostanut Pietarissa asuntojen isännöinti- ja ylläpitopalveluihin. Asumisenaikaisten lisäpalvelujen valikoimaa on kasvatettu aktiivisesti parin viime vuoden aikana.

— YIT on tuonut asuinrakentamisen markkinoille paljon uudistuksia, jotka heijastavat konsernin kokemusta nykyaikaisen asumisen ja mukavan asuinympäristön luomisessa, Sobolev kuvailee.

Pietarissa YIT oli ensimmäinen, joka ryhtyi myymään asuntoja tasoitetuin pinnoin. Tätä ennen asuntojen seinien ja katon tasoittaminen jäi asukkaan huoleksi. YIT oli myös ensimmäinen, joka toi asuntoihin suomalaistyylisiä elementtejä, kuten saunat, suuret parvekkeet ja varastohuoneet. Asumisen mukavuutta lisäävät uutuudet on otettu Pietarissa hyvin vastaan.

— Pietarilainen asiakas haluaa yllättävän usein, että asunnossa on suomalaistyyppinen sauna. Muualla Venäjällä tällaista ei ole”, YIT:n Venäjä-liiketoiminta-alueen johtaja Teemu Helppolainen sanoo.

Novo Orlvovski

Project Novo Orlovsky. Kuva: YIT
Project Novo Orlovsky. Kuva: YIT

YIT rakentaa 46 hehtaarin alueelle seitsenkerroksisia taloja, joihin tulee vuosien kuluessa seitsemän tuhatta asuntoa. Lisäksi kohteeseen rakennetaan 18 monitasoista pysäköintilaitosta, viisi päiväkotia, kaksi koulua, supermarket, kauppoja ja urheiluhalli. YIT rakentaa uudelle asuinalueelle myös teitä. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa espanjalaisen arkkitehdin Ricardo Bofillin Taller de Arquitectura -toimisto.

Smolnyi prospekt

Project Smolny prospekt. Kuva: YIT
Project Smolny prospekt. Kuva: YIT

YIT remontoi historiallisessa keskustassa kolme vanhaa rakennusta ja rakentaa kolme uutta taloa, joihin tulee lähes 400 eliittiluokan asuntoa. Uudet rakennukset on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Ricardo Bofill. Kohteeseen rakennetaan myös päiväkoti, kaksikerroksinen maanalainen parkkihalli ja viheralueita.

INKERI

Project Inkeri. Kuva: YIT
Project Inkeri. Kuva: YIT

Pietarin esikaupunkiin Puškiniin on rakenteilla kohde, jonka kaikki asunnot ovat viisikerroksisia. INKERI sijaitsee kaupungin historiallisessa osassa, jota ympäröivät turistinähtävyyksinä tunnettujen Tsarskoe Selon ja Pavlovskin kauniit puistot ja palatsit. Kohteen arkkitehtuuri ja maisemasuunnittelu edustavat nykyaikaista pohjoismaista tyyliä. Alueelle tulee nurmikoita, aukioita ja lasten leikkipuistoja, joiden välineet ovat suomalaisen Lappsetin valmistamia.

Lähde: YIT

Aiheet