YIT:n Suomi-taloille Pietarissa kansainvälistä tunnustusta

Kohde sijaitsee Pietarin keskustan tuntumassa historiallisella Vasilinsaarella.

702

YIT St. Petersburgin Pietariin rakentamat Suomi-asuinkerrostalot on palkittu hopeamitalilla kansainvälisen FIABCI Prix d’Excellence 2015 -kilpailun Venäjän osakilpailussa Asuinkerrostalot-luokassa.

YIT:n kohde on valmistunut viime vuoden loppupuolella ja toteutettu skandinaaviseen tyyliin. Puolikuun muotoon asettuvien talojen sisäpuolelle jää autoilta suljettu piha-alue, jolla on suomalaisen Lappset-yhtiön toimittama lasten leikkikenttä sekä aikuisten oleskelu- ja liikunta-alueita. Ulkoalueet on rakennettu yksilöllisen maisemasuunnitelman pohjalta.

Suomi-asuintaloissa on yhteensä 360 asuntoa. Yksi projektin erikoispiirteistä on, että Suomi-talojen asunnot kuuluvat kahteen eri asuntoluokkaan: 9-kerroksisessa talossa on business-luokan asuntoja ja 10-kerroksisessa comfort-luokan asuntoja. Kokonaisuuteen kuuluu maanalainen pysäköintihalli, jonne business-luokan talon asukkaat pääsevät suoraan hissillä.

Suomi-asuinkerrostalot sijaitsevat Pietarin keskustan tuntumassa historiallisella Vasilinsaarella.

FIABCI Prix d’Excellence on kansainvälinen kilpailu, johon ottavat osaa jo toteutetut asuin- ja liikekiinteistöprojektit. Vuonna 2015 kilpailun kansalliseen osakilpailuun Paras toteutettu kiinteistökehitysprojekti Venäjän markkinoilla osallistui 60 projektia 16 kaupungista Venäjällä.

Aiheet